Knjižničarji smo vedno v akciji




Sekcija za splošne knjižnice in Sekcija za potujoče knjižnice najavljata in  pripravljata 12. strokovno posvetovanje Sekcije za splošne knjižnice in 17. strokovno posvetovanje Sekcije za potujoče knjižnice z naslovom »Knjižničar v akciji« (Maribor, Hotel City Maribor, 6. - 7. september 2012 in Ptuj, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, 8. september 2012). Program in prijava na posvetovanje pa sta objavljeni na naslednji povezavi: http://www.zbds-zveza.si/?q=node5/305-prijavnica. Vsebina je zanimiva, pridobili smo veliko referentov z aktualnimi temami.

Program bomo v naslednjih dneh tudi obogatili s sodelovanjem s Sekcijo za mladinsko književnost.

Vsebina posvetovanja je v kriznih časih naravnana k bistvenemu: h knjižničarju, k njegovemu strokovnemu in vsakdanjemu delu, poslanstvu, etiki, sistemizaciji, stereotipom, vrednotenju njegovega dela. »Sodoben človek se je navadil (ali pa ga želijo navaditi), da s klikom pride do informacije, preko ekrana bere knjige in torej večino takih potreb lahko opravi, ne da bi stopil iz copat ali iz pižame. Zato je obisk knjižnice dejanje, za katerega potrebujete malce več akcije. Ko poveš svojo željo, stopi v akcijo knjižničar. Ti vam za »akcijsko ceno« potem iščejo gradivo na spletu, bazah podatkov in po knjižnih policah, vam svetujejo, katero knjigo je dobro prebrati, katere dejavnosti v knjižnici se splača obiskovati,« pravi o našem posvetovanju naša sodelavka v sekciji Ksenija.

Knjižničarji smo vedno v akciji, ostajamo etični ne glede na višino prejetih sredstev ali delovne pogoje, ker cenimo svoje delo, stroko in predvsem naše uporabnike.
Vabljeni k udeležbi.

Lep pozdrav,
Breda Podbrežnik, predsednica Sekcije za splošne knjižnice
P.S.: Ne, ne gre za razprodajo knjižničarjev, kot so nekateri razumeli logo posvetovanja. Gre za to, da smo vedno pripravljeni narediti več, kot se od nas formalno zahteva, vedno smo na udaru, v presoji, vedno se nam zdi, da bi bilo lahko kaj še bolje in še več in to ne glede na sredstva, ki jih dobimo, ne glede na to, kakšen družbeni status ima poklic knjižničarja.

Komentarji

Oseba Mitja V. Iskrić sporoča …
Se bo izračunalo, koliko je pravzaprav cena odgovora na "ali imate kakšno dobro knjigo zame?"
Oseba Breda Podbrežnik sporoča …
Ne vem še, kaj pripravljajo druge kolegice in kolegi. Upajmo!
Oseba Conry Lavis sporoča …
Nice post ! thanks for shearing it with us.
Buy Pinterest Followers

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vrabček, ki bi bil rad kot sraka

Veronika vs. Marjeta z vidika amaterskega in priložnostnega grboslovja

Javna beseda